Tandemlento

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Tandemlento (varjoliidon tutustumiskurssi)

Helppo, hauska, turvallinen ja edullinen tapa kokeilla oikeaa lentämistä. Tandemlento soveltuu kaiken ikäisille ja ihan tavallisille ihmisille. Nuorimmat ovat olleet 7 vuotiaita ja vanhimmat yli 60 vuotiaita. Kyytiläisen toiveen mukaan voidaan lentää rauhallisesti liidellen tai hurjemmin pyörittäen. Lopputuloksena on leveä hymy ja uusi upea kokemus. Tandemlento onkin hyvä tapa kokeilla lajia ennen varsinaista pilottikurssia.

Oulussa ja Pudasjärvellä

Kesällä lennämme Ahmosuolla Oulun ja Muhoksen välissä ja talvella meren jäällä aivan kaupungin tuntumassa. Lennämme myös Pudasjärven lentokentällä.

Missä ja Milloin lennämme

Ilmoitamme lennätyksistä Facebookissa ”Oulun Icaros Team”. Joskus ilmoitus voi tulla aika viime tipassa. Valitettavasti sääoloista johtuen lennätys voidaan joutua myös perumaan tai keskeyttämään kesken parhaan menon. Yleisin syy on sade tai yltyvä puuskainen tuuli, joka tekee lentämisestä vähintään epämiellyttävän möykkyistä. Koska turvallisuus on tärkeintä, lennämme vain ihanteellisella säällä!

Taivaskaan ei ole rajana

Koska noudatamme ilmailulle annettuja sääntöjä, pystymme lentämään Oulussa vain korkeintaan 300 m korkeuteen. Usein 150-200 metriä on mukavin korkeus, kun maasta erottaa yksityiskohtia ja saa onnistuneempia valokuvia. Mm. Pudasjärvellä pystymme ilmailusääntöjen, kaluston ja sään sopiessa lentämään selvästi korkeammalle aina 1-2 km asti.

Tutustumiskurssin sisältö

Tutustumiskurssi sisältää kaksi osaa, joista ensin pidettävä teoriaosuus kestää noin 20-30 min. Teoriaosuus muodostuu ilmailun perustiedoista, lajiesittelystä ja varusteisiin tutustumisesta sekä turvallisuusohjeista. Toinen osa muodostuu tandemlennosta, joka kestää tavallisesti 10-30 min. Lentäjänä toimii kokenut ja koulutettu tandem-pilotti. Lennon aikana kyytiläinen voi keskittyä maisemien ihasteluun tai vaikka valokuvaamiseen. Tavallisesti ilmaan noustaan hinauksesta, missä esim. moottorikelkkaa vetää varjoliidintä, jolloin se lähtee nousemaan ylöspäin. Hinauksen lopussa vetonaru irrotetaan ja varjoliidin on vapaa lentämään. Varjoliidin laskeutuu lähtöpaikan läheisyyteen juoksuvauhdilla. Joskus laskeutuessa kyytiläinen saattaa liukastua ja kaatua, mutta yleensä selvitään lumisilla vaatteilla tai polvien sotkeentumisella multaan.

Tutustumiskurssin toinen osa voidaan toteuttaa myös moottoroituna lentona. Moottoroidussa varjoliitimessä pilotti istuu takana ja tandem-kurssilainen edessä. Ilmaan noustaan parinkymmenen metrin kiihdytyksen jälkeen moottorin voimalla ja lento tehdään yli 150 metrin korkeudella. Moottoroidun tandem-lennon kesto on noin 20 minuuttia.

Hyvä tietää

Tutustumiskurssin voi käydä aivan kuka tahansa! Tandemlennolle pääsee, mikäli painaa korkeintaan 110 kg ja pystyy juoksemaan ainakin lyhyen matkan. Lennolle pääsee omasta tahdosta ja selvin päin. Alle 18-vuotiaalta vaaditaan huoltajan kirjallinen lupa tai läsnäolo. Mm. vakuutusta varten keräämme kurssilaisten perustiedot.

Vaatetus ja varusteet

Tarvitset vain tavalliset ulkoiluvaatteet, jotka mieluummin pitävät hieman tuulta. Lentäminen vastaa laskettelua, mutta jäällä odottelu ja seisoskelu voi tuntua kylmältä. Vastaavasti kesällä voi olla lämmintä, joten varaa mukaan juotavaa. Jalkaan tukevat ja hyväpitoiset kengät. Vaellus- ja talviurheilukengät ovat suosituimmat. Lennon ajaksi saat käyttöösi varjoliitokypärän. Taskuissa ei saa olla irtotavaraa, jotka voivat pudota.

Hinnasto

Tandemlennon hinta on 120€

Moottoroidun tandem-lennon hinta on 225€

Lisätietoja

Tandempilotti, Moottoroidun varjoliitimen tandempilotti: Sami Kähkönen, 040 5952423, samima.kahkonen(ät)gmail.com

Tandempilotti: Simo Pietilä, 040 546 5038, simo.sakari.pietila(ät)pp.inet.fi

Tandempilotti: Jouko Kesti, 0440 890 544, jokeri(ät)kotinet.com


Ilmoitamme lennoista myös Facebookissa.