Koulutus / varjoliitokurssi

Kurssille mahtuu noin 15 oppilasta. Oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssipaikka lunastetaan maksamalla varausmaksu, jota ei palauteta ellei peruutus johdu järjestäjästä. Lunastamattomat kurssipaikat jaetaan peruutuspaikkojen jonottajille.

Kurssin kesto

Aikataulun mukaan oppilaat ovat itsenäisiä PP2-pilotteja huhtikuun loppuun mennessä. Lentäminen onnistuu vain hyvällä säällä, joten se vaikuttaa kurssin kestoon olennaisesti.

Kurssin sisältö ja hinnat 2022

Noudatamme SIL:n varjoliidon koulutusohjelmaa. Tarvittavien lentovarusteiden käyttö sisältyy kurssin hintaan (paitsi kypärä), joten ei tarvitse ostaa omia ihan heti. Kurssilaisesta tarvitsemme seuraavat tiedot: paino, pituus, ikä, asuinpaikkakunta, email-osoite ja puhelinnumero.

Peruskurssi (PP1)

Saat perustiedot ilmailusta ja varjoliidosta. Opit varjoliitimen perusohjaamisen ja pääset jo lentämään turvallisesti matalalla.

• noin 10 h teoriakoulutusta
  • 5 kpl matalia lentoja
  • SIL-jäsenyys (sis. vakuutuksen ja Ilmailulehden), arvo 86 €
  • Oulun Icaros Team ry:n jäsenyys, arvo 30 €

Hinta: 750 €

Varjoliitokurssi (PP2)

Saat laajemmat teoriatiedot ja paljon itsenäisiä korkeita lentoja. Kurssille tarvitset hyväksytyn PP1-peruskoulutuksen. PP2-tason suoritettuasi olet jo itsenäinen varjoliitopilotti!

• noin 15 h teoriakoulutusta
  • 40 kpl lentoja
  • Hinauskausikortin kuluvalle vuodelle, arvo 70 €

Hinta: + 950 € (PP1+PP2: 1.700 €)

Paramoottorikurssi (PP2MO)

Haluat lentää itsenäisemmin moottorin avulla. Starttaus esimerkkejä: https://youtu.be/C3LYU85iR_0. Kurssille tarvitset hyväksytyn PP2-koulutuksen. Voit suorittaa kurssin omalla moottorilla tai erikseen vuokrattavalla moottorilla.

• noin 5 h teoriakoulutusta
  • 7 kpl moottorilentoja

Hinta: +400 € (PP1+PP2+PP2MO = 2.100 €)

Kurssimaksuja voi suorittaa myös liikuntaseteleillä!

Hinaajakurssi

Kurssin jälkeen olet hinaajaharjoittelija. Saat hinata itsenäisesti pilotteja, joilla on vähintään SP/PP2-kelpuutus

• 2 hinausajoneuvon kyydissä oloa
  • 5 valvottua hinausajoneuvon operointia

Hinta: 0€ (sisältyy kerhon jäsenyyteen).

Aikataulu 2022

Kaksi ensimmäistä viikonloppua (15-16.1 & 22-23.1) on pakollista läsnäoloa, jolloin käymme teoriat yhteisesti läpi ja parhaimpina päivinä on käytännön harjoittelua. Sen jälkeen saa vapaammin valita oman aikataulun mukaan, että milloin pääsee lentoharjoituksiin mukaan.

Kypärä

Tarvitset kurssille oma kypärän. Tehdään varjoliitokypäristä kimppatilaus ennen kurssin alkamista (hinta noin 100-150€).

Voit myös käyttää omistamaasi laskettelukypärää tai ostaa semmoisen kaupasta. Hyväksyttävät certifikaatit löytyy FAI:n sivulta: https://www.fai.org/page/helmets-paragliding (käytännössä EN966 ja EN1077 A & B).

Huomioitavia seikkoja:

• Hyvä näkyvyys sivuille, ylös ja alas
  • Siiven punoksille ei saa olla tarttumapaikkoja
  • Pitää olla ehjä ja riittävän uusi, että kypärän toimivuudesta on takeita
  • Laita kuva/tietoja Whatsapissa laskettelukypärästä opettajalle, niiin asia varmistuu

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

oit-kouluttajat@googlegroups.com

Koulutuspäällikkö: Simo Pietilä, 040 546 5038

Yllä on PP1-2 varjoliitokursseihin liittyvät tiedot ja seuraavaksi alla lisämahdollisuuksia itsenäisille PP2+ piloteille.

PP3+-kursseja

“Ja edes kertoo mitä pitäs hoksata.”

PP-tason yleneminen tapahtuu tavallisen lentoharrastuksen myötä melko automaattisesti. Kokeneemmat lentäjät tarjoaa mielelellään tuutorointia. Homma toimii vastavuoroisuus periaatteella, kokeneemmat lentäjät voi tarvita esim. vapaaehtoisen hakijan matkalennolta tai sulla voi olla johonkin hommaan tarvittavaa ammatitaitoa tarjota joskus käytettäväksi.

Ota yhteyttä haluamaasi tutoriin, niin voitte sopia asioista tarkemmin keskenään. Henkilöt löytyy kerhon Whatsapp-ryhmästä.

Hinaustoiminta lentokentällä

Paikkana Ahmosuon tai Pudasjärven lentokenttä.

Tuutorit: Antti O, Simo P, Jere M

Movailua

Tukea movailuun voi kaivata esimerkiksi, kun:

• Movakurssin jälkeen on kaikilla vielä paljon opittavaa ja koettavaa
  • Edellisestä lennosta on kulunut jo viikko, kuukausi, vuosi tai pari…
  • Uusi lähtöpaikka
  • Uusi moottori tai siipi

Valmentajat: Simo P, Sami K, Jere M

Maakäsittelyä sopivalla tuulella

Paikkana tyypillisesti Patelan patti. Talvella meren jää hyvä paikka, jolloin useimmiten voi myös kerhon maakäsittelysiipiä yms. lainata helposti.

Tuutorit: Sami K, Jere M

Termokoulutusta

Valmentajat: Jere M, Antti O

Pallaksen lentoleiri

Vuosittain viikolla 15 kerhon porukkaa käy lentämässä keväthangilla Pallaksella ja muillakin tuntureilla. Tämä on todennäköisesti paras tilaisuus oppia rinnelentoa.

Osa-alueita:

• Maakäsittely
  • Tarvittavat varusteet
  • Opastusta paikan päällä

Tuutorit: Jere M, Simo P

Pelarin pakkaus

Tarviiko pelarisi pakkaamista, se onnistuu tunnissa parissa yhdessä toimien.

Tuutorit: Antti O, Simo P, Jere M