Keskustelu

« aihelistaan

Kraaselin luonnonsuojelualue


 • Jere Malinen

  4.3.2017 klo 18:38
  Kraaselissa lentämisestä on tullut valituksia http://www.kaleva.fi/juttutupa/asuminen/varjoliitajat/5557774

  Havainnollistava kartta alueesta löytyy: http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/haukiputaan-kraaselista-luonnonsuojelualue/417224/

  Voisipa siellä olla lentämättä matalissa ainakin lintujen pesintäaikaan, 15.5.–31.7 http://www.oulu.ouka.fi/ymparisto/ymparistonsuojelu/lintupaikat/saaret.htm Jos edes tuosta valittaminen loppuisi ja ollaan sitä vähemmän "pahoja". Eli pesimäaikaan pidetään korkeutta ainakin se 150m suojelualueilla?

  Todellinen syyhän useimmille valituksille lienee se, että kotipihalle kuuluu. Siitä valituksesta tuskin koskaan päästään eroon. Mutta koitetaan lentää eripaikoissa useammin ja ei jäädä talojen päälle pörräämään kovin pitkäksi aikaa.

  Ens kesänä helpottaa Oulun lentokentän sulkeutuminen yli kuukaudeksi niin voidaan pörrätä helpommin muuallakin.

 • nimimerkki

  lintumies

  2.4.2017 klo 13:11
  Tuo lintujen pesimäaikarauhoitus on ns. maihinnousukielto rantalintujen pesimäaikaan. Metsälinnut ja petolinnut aloittavat pesinnän aiemmin. esim, merikotka munii jo huhtikuussa. Nyt olisi hyvä välttää lentämistä etenkin Kotakarin, mutta myös (Kellon) Kraaselin ja Pensaskarin yllä.

  Mitä Kraaseliin tulee, niin kieltämättä tuossa maaliskuun alussa tuli häijy olo, kun lähti saaren sisään umpista hiihtämään komeana kevättalven sunnuntaina ja pörinä kuului käytännössä koko ajan taivaalta. Mutta en valittanut mihinkään mediaan. Helpostihan se on niin, että hieno keli houkuttaa ikarokset taivaalle ja muut jäälle tahi vesille.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kraaselin luonnonsuojelualue