Keskustelu

• nimimerkki

Jaakko Matinolli

16.6.2016 klo 21:08
    Ei ole keleistä tietoa, mutta tälläistä olisi

Nyt olis vuorossa ilmailuharrastuksen esittely Vaalan lentokentällä. Kuten alla olevasta tekstistä ilmenee, Vaalassa järjestetään tapahtumaviikko ja ilmailijat pääsevät esittelemään toimintaansa kuntalaisille ja muille vierailijoille heti maanantaina 11.7 klo 13-19.
    Aarre-viikon koordinaattorina toimii Satu Himanen Vaalan kunnasta ja minä koordinoin ilmailutoimintaa Suomen Moottorilentäjien Liitto ry:n edustajana. En toimi kuitenkaan lentoliikenteen ohjaajana, vaan jokainen toimii niin kuin "korpikentällä" tulee toimia.
    Tapahtumaan pitäisi saada ihan jokaisen ilmailulajin edustajia koneineen lennokeista lentokoneisiin.
    Oulun alueella ja ympäristössä (Ii-Pudasjärvi-Raahe-Oulu) on jokaisen ilmailulajin harrastajia ja kerhoja, joten olen varma, että jokaista lajia saadaan näytille.

Tavoitteena olisi saada paikalle ainakin seuraavaa:
    -lennokkeja
    -laskuvarjoja hyppyineen ja hyppykoneineen
    -varjo- ja riippuliitimiä moottorilla ja ilman
    -ultrakeveitä A-luokka
    -ultrakeveitä B-luokka (ala- ja ylätasoja)
    -purjekone ja perävaunu (maa-esittelynä)
    -experimental lentokoneita
    -alatasoisia lentokoneita (esim. Piper Cherokee)
    -ylätasoisia lentokoneita (esim. Cessna, mahdollisesti diesel ja bensiini mallit)

Siis vähintään 1 kutakin luokkaa, mutta enemmänkin mahtuu.
    Ne jotka haluavat lentää tuona aikana, voivat lentää. Ne jotka haluavat olla parkissa voivat olla parkissa.

Vaalan kenttä on nyt täysin kunnan omistama, se on raivattu ja siellä ei ole enää risuja tiellä. Kiitotie on sorapinnalla, mutta silti ihan hyvin lennettävissä. Kentän reunalle mahtuu runsaasti kalustoa näytille. Kunnalla on tarkoitus kehittää kenttää edelleen ja meidän yhteisenä tehtävänä on saada ilmailukipinä kasvamaan Vaalassa.

Paikalle saa tulla myös ilman lentolaitetta ihan vaan seurustelemaan. Luvassa on nimittäin ilmailukerhojen välistä kuppilatiimaa luonnon helmassa.
    Paikalla on makkaran myyntiä ym., joten aineksia on pieneen "urheilujuhlaan" asti. Muistakaamme kuitenkin, että "urheilu" ei ilmailussa tarkoita vaaratilanteita, vaan kaikki ilmailutoiminta tässäkin tapahtumassa tapahtuu hyvien ilmailutapojen mukaan ja turvallisuus ensimmäisellä sijalla myös "siviilit" huomioiden.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kutsu Vaalaan esittelemään toimintaa MA 11.7 13-19